חמישי 28 מרס 2024

דעות - מאמרים

הורים רבים מוצאים את עצמם נבוכים ומבולבלים לאחר ברית המילה. לרבים זו הפעם הראשונה שבה הם חובקים בן ועוברים את חווית ברית המילה. במאמר שלפניכם תמצאו מדריך מפורט לטיפול בתינוק אחרי הברית החל מהשעות הראשונות ועד ההחלמה בעז"ה.

השלב הראשון הוא השעות הראשונות אחרי הברית. יש להאכיל את התינוק כרגילולוודא שהוא אינו רעב. הנקה אינה רק אוכל עבור התינוק הזעיר אלא הרבה מעבר לכך. היא מעניקה לו את חום גופה של האם והאהבה שלה הוא זקוק. לכן יש להניק ע"פ דרישת התינוק ולא לפי שעון.

בשעות אלה ניתן לתת לתינוק טיפות נובימול ע"פ המינון המומלץ. יש לשים לב ביותר למתן שתן ע"י התינוק ולשלול אפשרות שהוא בוכה כיוון שאינו יכול לתת שתן עקב חבישה לוחצת לדוגמא. במידה והטיטול יבש והתינוק אינו רגוע יש ליידע מיד את המוהל שיבוא לבדוק את מקור הבעיה.

נוסף על כך, יש לשמן את אזור הברית כולל התחבושת בשמן תינוקות כדי למנוע הידבקות של התחבושת לטיטול ויצירת דימום עקב כך. במידה ואתם מבחינים בדימום פעיל מאיזור החתך יש לקרוא מיד למוהל.

השלב הבא הוא יום למחרת לאחר שהמוהל הוריד את התחבושת. כעת ניתן לקלח את התינוק בפעם הראשונה אחרי ברית המילה. לאחר ניגוב התינוק יש למרוח על איזור החתך סביב העטרה משחת ויטה מרפן או בפנתן פלוס, אותה התבקשתם לקנות בבית המרקחת ע"י המוהל. בכל החלפת טיטול מומלץ מאוד לשטוף את אזור הברית במים פושרים וסבון תינוקות, הדבר יסייע לחיטוי המקום והחלמתו. לאחר מכן למרוח משחה זו פעמיים-שלוש ביום.

אני רוצה להפנות את תשומת הלב לכמה תופעות נפוצות אחרי הברית. העטרה אינה סימטרית למראה ויש סביבה נפיחות. זה נורמלי וטבעי ויחלוף לאחר כמה ימים. צבע העטרה הוא אדום-סגלגל, זהו אינו שטף דם וצבעה ישתנה עם הזמן לצבע המוכר.

בימים הסמוכים לברית תתגבש שכבה לבנה-צהבהבה סביב החתך. זהו חומר המכונה פיברין וחשיבותו רבה בהחלמת המקום. על כן אין לגרד שכבה זו או לחשוש למוגלה. במקרה ויש דימום ייתכן שהוא נובע מהידבקות של העטרה לטיטול ולכן יש לשפוך שמן תינוקות בכל החלפה.

בהצלחה וגידול קל ונעים.