חמישי 28 מרס 2024

דעות - מאמרים

משחק היחלצות מחדר נעול, המכונה גם חדר בריחה או חדר מילוט, הוא משחק הרפתקאות בו אנשים ננעלים בחדר ביחד עם משתתפים אחרים, וצריכים להשתמש בחפצים שונים הנמצאים בחדר כדי לפתור סדרה של חידות, למצוא רמזים, לפענח צפנים ולהימלט מהחדר תוך זמן מוגבל.

משחקים אלו מבוססים על משחקי הווידאו מז'אנר "הבריחה מהחדר", כמו למשל "חדר הארגמן" "סאבמשין", "הדלתות" ועוד רבים אחרים, בהם השחקן נעול בחדר ואמור לסרוק את סביבתו במטרה למצוא כלים ורמזים שיובילו ליציאה מהחדר. השחקנים המשחקים במשחקים אלו צריכים להשתמש בכושר אבחנה וחשיבה ביקורתית, יכולות אנליטיות וכישורים אסטרטגיים כדי לברוח מהחדר. השראות אחרות ליצירת המשחק נלקחו ממשחקי לוח, סרטים וספרים.

המשחק אורגן בתחילה ביפן, סין והונג קונג. חברת "The Real Escape Game" הייתה בין הראשונות בעולם שהחלו את הטרנד ביפן בשנת 2007, אם כי אחד מחדרי המשחק הראשונים אורגן כנראה כבר ב-2006 בעמק הסיליקון, קליפורניה, על ידי קבוצת מתכנתים. לאחר מכן נפתחו חדרים באירופה, תחילה בהונגריה ובשווייץ, ואחר כך החלו להיפתח בצפון אמריקה, שאר אסיה, ואוסטרליה. שתיים מהחברות הוותיקות בעולם הן HintHunt ו-AdventureRooms.

במספר מקומות בעולם נערכים משחקי היחלצות מחדר נעול כאירוע, כך למשל בטורונטו, קנדה; סיאטל, וושינגטון; סן פרנסיסקו, קליפורניה; וגם הונגריה, שווייץ, רוסיה, בריטניה, ספרד, פולין, יוון, אוסטרליה ובמדינות שונות באסיה.

משחקי היחלצות מחדר נעול הפכו לפופולריים באירופה, ארצות הברית, יפן, טאייוון וסין. כל משחק משלב אלמנטים מקומיים ומציג תפאורה שונה וסיפור רקע שונה.

מתוך אתר גיקטיים:

איך זה עובד? החדר מוזמן עבורכם לשעה. רוב החדרים מתאימים לקבוצות של 2-5 משתתפים. צריך להזמין את השעה הרצויה מראש. אפשר לקבוע את הזמן המועדף דרך אתרי האינטרנט ובדר"כ מספיק להזמין כמה ימים מראש. המחיר נע לרוב סביב ה-80-120 ש"ח למשתתף, המחירים בסופי שבוע בדר"כ גבוהים יותר. אומנם אין רמות קושי לחדרים אבל לאורך המשחק אחד מהמארגנים יצפה בכם בוידאו ותוכלו לבקש רמזים. כך שגם אם אין לכם ניסיון ואתם לא מפצחי צפנים ופותרי חידות היגיון מקצועניים אפשר להנות מהמשחק ולא להתקע. כמובן שככל שיש יותר משתתפים המשחק קל יותר. כמעט כל החדרים פתוחים עד שעות מאוחרות ובסופי שבוע. רוב החדרים אינם מתאימים לילדים. באף אחד מהחדרים שהייתי בהם לא היה צורך בידע בעברית כדי לשחק.

בישראל ישנם מעל ל-60 חדרי בריחה הפרושים בכל הארץ, מחיפה ועד אילת; רוב החדרים נמצאים באזור תל אביב.

לרשימת חדרי הבריחה בישראל העדכנית: www.escape-rooms.co.il/rooms